Επικαιρότητα

Έγκριση των ESRS Set 1 και Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας Q&As για την εφαρμογή των ESRS με σκοπό την υποστήριξη των ενδιαφερόμενων μερών

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ολοκληρωθεί (από την 21η Οκτωβρίου 2023) η περίοδος ενστάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την πρώτη δέσμη (Set 1) των Ευρωπαϊκών Προτύπων Υποβολής Εκθέσεων Βιωσιμότητας (ESRS) στο πλαίσιο της οδηγίας ΕΕ 2022/2464 για την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας από τις εταιρείες (CSRD). Κατόπιν αυτού, αναμένεται πλέον η δημοσίευση του κατ’εξουσιοδότηση κανονισμού στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό η EFRAG ανακοίνωσε στις 24 Οκτωβρίου 2023 την έναρξη της πλατφόρμας ερωτήσεων και απαντήσεων (Q&A) για τη συλλογή και την απάντηση τεχνικών ερωτήσεων εφαρμογής ESRS για την υποστήριξη των συντακτών των εκθέσεων βιωσιμότητας και άλλων ενδιαφερόμενων μερών κατά την εφαρμογή των ESRS. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα και να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους. Η EFRAG στο πλαίσιο του ρόλου της ως τεχνικού συμβούλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρέχει ανεπίσημες απαντήσεις στις ερωτήσεις που τίθενται μέσω της πλατφόρμας.

Ανακοίνωση